Google search engine

Vojvođanske NVO o „Dnevniku“: Nekada ponos Vojvodine, danas sinonim za laž i manipulaciju

Više vojvođanskih nevladinih organizacija poslalo je saopštenje u kom navode da već dugo „sa tugom prate sistematsku devastaciju“ jedinog vojvođanskog dnevnog lista na srpskom jeziku „Dnevnika“.

– Nekada ponos Vojvodine, nastao 1942. godine pod imenom „Slobodna Vojvodina“ imajući važnu ulogu u antifašističkoj borbi, da bi kasnije, za vreme SFRJ, postao medijsko-kulturna imperija – „Dnevnik“ je danas niskotiražni sinonim za laž, manipulaciju i primitivnu propagandu naprednjačke vlasti – smatraju Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“, Savez antifašista Vojvodine, Vojvođanska politikološka asocijacija, Centar za interkulturnu komunikaciju, Zelena mreža Vojvodine i Građanska akcija Pančevo.

Ističu da je primera za to bezbroj, ali navode „samo nedavni“:

– Dok je propalom mitingu Aleksandra Vučića u Pančevu u petak ovaj list posvetio čak dve stranice, istovremeni veličanstveni protest protiv nasilja u Beogradu potpuno je ignorisao, iako je on bio važna vest u mnogim svetskim medijima – naglašavaju ove organizacije i dodaju:

 Dugogodišnji dubiozni direktor „Dnevnika“ Dušan Vlaović i njegovi urednici veruju da će im građani Vojvodine oprostiti i zaboraviti to što su ovaj list doveli do potpunog profesionalnog sunovrata, po ugledu na devedesete.

Vojvođanske nevladine organizacije im poručuju da se to neće desiti, odnosno da će u istoriji Vojvodine ostati zapamćeni kao „osobe koje su strašno ponižavali i građane i svoju profesiju…“

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Petrovaradinci, pripremite zalihe: U ponedeljak nećete imati vode zbog radova

Deo Petrovaradina u ponedeljak, 5. juna neće imati vode zbog radova. PETROVARADIN Bez vode će od 8 do 15 časova biti ulice Preradovićeva,...

Obavezno pročitajte

Srodni članci