Španović i Đoković najbolji sportisti u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Svetska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović i prvi teniser sveta Novak Đoković proglašeni su za najbolje sportiste Srbije u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Španović je četvrti put u karijeri dobila ovo priznanje, a Đoković jubilarni 10. put.

Najbolji u timskim sportovima je basketaš Strahinja Stojačić, šampioni Evrope i sveta basketaši su najbolji muški tim, dok su vicešampionke Evrope, odbojkašice Srbije, najbolji ženski tim.

Nagradu „Bobana Momčilović Veličković“ za najuspešnijeg mladog sportistu dobila je atletičarka Angelina Topić, a najbolji trener je Goran Obradović, trener Ivane Španović.

Teofej „Olimpijsko srce – General Đukić“ dobio je košarkaš Boriša Simanić, koji je na Mindobasketu u Manili ostao bez bubrega.

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine, sem rukovodstva OKS, prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, selektor košarkaša Svetislav Pešič i drugi.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci