“Mi i Vi: Tri godine kasnije…” JP “Pošta Srbije” i Institut za veštačku inteligenciju zajedno u budućnost

U prestižnom ambijentu univerzitetskog kampusa u Novom Sadu, Institut za veštačku inteligenciju Srbije obeležio je tri godine uspešnog rada. Ovaj skup, simbolično nazvan “Mi i Vi: Tri godine kasnije…”, okupio je ugledne goste iz sveta nauke, politike i biznisa, pokazujući značaj instituta ne samo za razvoj veštačke inteligencije u Srbiji već i za celokupnu zajednicu.

Govornici i Čestitke

Prof. dr Dubravko Ćulibrk, v.d. direktora instituta, podsetio je na značajne momente i postignuća Instituta za veštačku inteligenciju od njegovog osnivanja. Njegove reči odražavale su optimizam i čvrstu veru u budućnost veštačke inteligencije u Srbiji.

Državni sekretar u Ministarstvu nauke, razvoja i inovacija istakao je važnost kontinuirane podrške države inovacijama i razvoju veštačke inteligencije, naglasivši ulogu Instituta kao ključnog aktera u ovom procesu.

Svečanosti je prisustvovao Aleksandr Belić, direktor radne jedinice, Javnog preduzeća “Pošta Srbije” u Novom Sadu, koji je domaćinima preneo čestitke i pozdrave Zorana Đorđevića, v.d. generalnog direktora JP “Pošte Srbije”. Njegovo prisustvo potvrdilo je značaj i otvorenost za saradnju između tradicionalnih institucija i sektora inovacija.

Saradnja sa Poštom Srbije

Saradnja između JP “Pošte Srbije” i Instituta za veštačku inteligenciju tokom prethodnih godina bila je fokusirana na implementaciju AI tehnologija u poboljšanje logističkih procesa i unapređenje kvaliteta usluga. Projekti su uključivali optimizaciju ruta dostave, automatizaciju sortiranja pošiljki, kao i razvoj inteligentnih sistema za predikciju potreba klijenata. Ove inicijative doprinele su ne samo efikasnosti Pošte Srbije već i zadovoljstvu korisnika usluga, pokazujući moć veštačke inteligencije u transformaciji tradicionalnih industrija.

Ugledni Gosti

Među gostima su bili i Igor Crnobarac, zamenik gradonačelnika, i prof. dr Vesna Turkulov, državni sekretar, čije prisustvo je dodatno potvrdilo značaj i uticaj Instituta na razvoj naučne i tehnološke zajednice u Srbiji.

Obeležavanje tri godine rada Instituta za veštačku inteligenciju Srbije u Novom Sadu bilo je ne samo prilika za osvrt na dosadašnje uspehe već i za postavljanje temelja za buduću saradnju. Uz podršku Pošte Srbije i ostalih partnera, Institut nastavlja da kroji put ka inovativnoj i prosperitetnoj budućnosti Srbije u svetu veštačke inteligencije. “Mi i Vi: Tri godine kasnije…” ne predstavlja samo retrospektivu već i viziju napretka koji nas očekuje.

- Advertisement -

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci