„Ti si naša prva ljubav“ u OŠ „Đorđe Natošević“: Fudbalerke i fudbaleri Voše se družili sa đacima

Osnovna škola „Đorđe Natošević“ u Novom Sadu danas je bila domaćin ekspedicije Sportskog društva Vojvodina.

FK Vojvodina predstavljali su Lazar Jovanović, Siniša Tanjga, Milan Kovačev i Mihajlo Butraković, a i ispred ŽFK Vojvodina prisutne su bile – Irena Majstorović, Dušica Petrović, Teodora Trivić, Anja Mijatović i Anastasija Vuksanović.

Ovom posetom nastavljena je akcija SD Vojvodina pod sloganom „Ti si naša prva ljubav“, u okviru koje „stara dama“ posećuje osnovne škole u Novom Sadu i okolini, i za cilj ima usmeravanje dece ka sportu i zdravom načinu života, ali i poštovanju osnovnih sportskih vrednosti, poput timskog duha i fer-pleja.

Prisutnima se najpre obratila Irena Majstorović, koja se fudbalom aktivno bavi punih 11 godina.

Moj tata i moj deda su se bavili fudbalom, pa sam i ja želela da nastavim njihovim putem. Dolazim iz malog mesta gde su uglavnom dečaci igrali fudbal, ja sam uz njih rasla, i tako sam i ja nastavila da se bavim fudbalom„, navela je ona.

Dušica Petrović je pozvala sve zainteresovane devojčice da ukoliko žele da se bave fudbalom, dođu na trening i da probaju.

Što se same igre tiče, nema mnogo razlike između ženskog i muškog fudbala. Razlika je u tome što su u muškom fudbalu mnogo veća ulaganja i veća je konkurencija. Uglavnom se danas svi oduševe kada čuju da devojke igraju fudbal, dok je pre to nekako bilo smešno. Sada je mnogo drugačije i prihvaćenije i zato ako neka devojčica danas želi da se bavi fudbalom, onda i treba da proba. Kod nas su uvek dobrodošle. Ženski fudbal je u usponu i biće iz godine u godinu„, rekla je Dušica.

Siniša Tanjga je istakao da je potrebno imati vere u sebe, bilo kojim sportom da izaberete da se bavite.

Najbitnije je imati veru u sebe, odatle kreće sve. Potrebno je imati red, rad i disciplinu. Ja sam u jednom trenutku trenirao tri sporta, ali me je fudbal najviše privlačio i nastavio sam njime da se bavim. Uvek sam verovao u sebe, baš kao što i sada verujem, pa ćemo videti šta će biti dalje„, rekao je Tanjga.

Lazar Jovanović smatra da je talenat nedovoljan bez mnogo rada, truda i odricanja.

Ja sam uporedo išao u školu i trenirao fudbal. Igram fudbal od četvrte, pete godine i znao sam da ću se baviti fudbalom jer mi je i otac bio profesionalni fudbaler i želeo sam i ja da idem njegovim putem. Imao sam talenat, ali on ne znači ništa ako ne trenirate i budete disciplonovani. Mora mnogo da se radi i ulaže da bi se došlo do ciljeva, a moj je da jednog dana igram za Milan ili Inter„, otkrio je Lazar Jovanović.

Nakon toga, članovi FK i ŽFK Vojvodina odgovarali su na zanimljiva pitanja mališana o tome kako su počeli da treniraju fudbal, te o razlikama kada ga igraju dečaci ili devojčice.

Nakon prvog dela u učionici, i u školi „Đorđe Natošević“ usledilo je i druženje u fiskulturnoj sali. Tamo su prisutni odigrali partiju fudbala, uz osmehe, zagrljaje, a članovi Voše su davali autograme i podelili poklone – lopte, rasporede časova, postere prvotimaca, a takođe je poklonjeno i 500 ulaznica za istočnu tribinu za subotnji derbi između Vojvodine i Crvene zvezde.

j

Voša je tokom ove akcije prethodno posetila osnovne škole: „Sonja Marinković“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Kosta Trifković“, „Prva vojvođanska brigada“, „22. avgust“, „Sveti Sava“, „Žarko Zrenjanin“, „Jovan Dučić“, „Veljko Petrović“, „Petar Kočić“, „Đura Daničić“ i „Ivo Lola Ribar“.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci