Novosadske stonoteniserke igraju Ligu šampiona za Danijelu

Stonoteniserke Novog Sada u subotu 25. novembra dočekuju evropskog prvaka, ekipu poljskog Tarnobrzega u 3. kolu A grupe Top 12 faze Lige šampiona. Novosađanke su na startu tog elitnog takmičenja, u Poljskog, poražene sa 3:1, dok su nedavno uspele da sa 3:2 savladaju Žue le Turs u Francuskoj. Utakmica protiv Tarnobrzega igra se u stonoteniskoj sali SPENS i počinje u 18 časova.

– Počastvovani smo što se ponovo sastajemo sa Tarnobrzegom. Prošle sezone igrali smo u okviru četvrtfinala Lige šampiona. Sada smo u grupi sa njima što znači da ako eventualno prođemo dalje, izbećićemo ih u utakmici za plasman u polufinale. Poljski tim je drim tim. Imaju četiri igračice iz Top 50 sveta, a dve iz prvih 10, obe su Kineskinje. Naše devojke biće rasterećene. Tijana Jokić je prošli put uzela partiju Kineskinji Ju Fu i to je nagrada za naš rad – kaže trener Slobodan Stojanov.

Novi Sad će biti jači za Kineskinju Šia Ruići koja je nedavno doputovala u Srbiju i biće skoro mesec dana na raspolaganju našem šampionu.

– Reč je o talentovanoj 19-godišnjoj igračici. Došla je u pratnji trenera Jia Zenga, a sve u sklopu saradnje STK Novi Sad sa centrom iz provincije Hubei. Mi stalno ulažemo u trenažni rad kako bi naše domaće mlade igračice napredovale, a to je istovremeno ulaganje u srpski stoni tenis – kaže Predsednik Skupštine kluba Predrag Ničić.

Ulaznice za utakmicu Novi Sad – Tarnobrzeg (25. novembar u 18 sati) iznose 400 dinara, dok paket karata za taj meč, kao i naredni Novi Sad – Žue le Tur (4. decembar) iznosi 500 dinara.


Ceo prihod ide, kao i do sada, u humanitarne svrhe, ali ovoga puta za Novosađanku Danijelu Štrbački Glavić, samohranu majku troje male dece koja boluje od kacrinoma. Danijela, akademska umetnica, imaće i svoju izložbu kreativnih novogodišnjih ukrasa i kutija za bebe i za decu ispred stonoteniske sale SPENS-a za vreme utakmica Lige šampiona.

- Advertisement -

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci