Google search engine

Evo kako su državna preduzeća izgubila 130 miliona Evra za 3 godine

Zabranjeno je biti radnik

Svima nama je dobro poznato da je duži vremenski period sadašnje vlasti bilo zabranjeno zapošljavanje radnika u javnim preduzećima, ali da li ste znali koliko zbog toga država gubi svake godine???

Suludo, s obzirom da je Srbija upravo zemlja koja vapi za radnicima, ali vlast ipak ima refleks da opskrbi i zaposli neradnike, slične sebi dok radnike ostavlja između nemila i nedraga, a ponekad beže i u druge zemlje, upravo iz razloga što ne mogu da doprinesu svojoj matici, a ne žele da budu jeftina radna snaga stranim firmama samo iz razloga jer stranci dobijaju ogromne beneficije zahvaljujući slabo plaćenom srpskom radniku.

Dve i po milijarde dinara ili milion evra?

Kako vam drago. Uvidom u javne nabavke i praćenjem jedne od mnogobrojnih agencija za angažovanje radnika došli smo do informacija da je država isplatila za angažovanje radnika i druge usluge agenciji kojoj je pretežna delatnost obezbeđenje i čišćenje neverovatnu sumu od 2.507.316.007 dinara, a ako uzmemo u obzir na osnovu dokumentacije koju smo dobili na uvid da je na konto već zaposlenih radnika u Javnim Komunalnim preduzećima uzimala u proseku 5%, dolazimo do računice da je to preduzeće za tri godine zaradilo preko 1.2 miliona evra.

Danče Urošević? Nemoguće

Da, dobro ste pročitali. Samo G2 Falcon je za 3 godine svog poslovanja zaradio 1.2 miliona evra. Naravno da to ništa ne bi prošlo bez Dančeta Uroševića, nekada velikog opozicionara a sada jednog od najvećih poslušnika vlasti, ali i najvećih gubitaša u Srbiji. O njemu smo već pisali u više navrata, ali nije na zgore podsetiti se lika i dela čoveka koji je opljačkao Novi Sad uz aminovanje institucija.

JKP Parking servis i JKP informatika dobrano su osetile kako je to kad Danče Urošević počne da vedri i oblači nad firmama:


Ko će kome?

Zaposleni u pomenutoj firmi su većinom članovi Srpske Napredne Stranke, mnogi od njih deo zarade moraju da vrate stranci. Za one koji nisu upućeni, npr. ako vam plata iznosi 60 000 dinara, dobićete 40 000 dinara, dok restlo od 20 000 ide vašem reketašu koji vam je pronašao posao od 500, pardon 350 evra. Inače, jedno od najvećih korisnika ove agencije su JKP Vodovod i Kanalizacija Novi Sad, JKP Informatika, JKP Gradsko Zelenilo, JKP Parking Servis i mnogi drugi, ova agencija posluje sa više od 100 javnih preduzeća.

U prilogu ćemo vam staviti link gde mozete da skinete excel tabelu sa svim korisnicima ovog preduzeća i ciframa koje prometuju.

Zakon o zapošljavanju podobnika i partijskih kadrova

Smatramo da je zakon o zabrani zapošljavanja u javnim preduzećima zapravo besmislen i da služi samo za isisavanje para, jer koliko svi možemo da primetimo u javnim preduzećima je sve više i više zaposlenih koji ne dolaze na posao već obavljaju stranačke aktivnosti, te svoj rad podređuju aktuelnoj partiji na vlasti što dovodi do minimalnog radnog rezultata, što opet dovodi do uništavanja institucija Republike Srbije, zarad jačanja partije što dirketno govori o antidržavnom radu zarad lične koristi i predanom radu na tome da se uništi sopstvena zemlja, kako bi pojedinci mogli da postanu enormno bogati u istoj.

Uvid u registar
Uvidom u registar pronašli smo106 ovakvih agencija poput pomenute G2 Falcon, što i vama ostavljamo na uvid:

https://www.minrzs.gov.rs/sr/registri/sektor-za-rad-i-zaposljavanje

Za njih se lepe pare

Ako se uzme u obzir da je G2 Falkom prosečan pružalac pomenutih usluga, država je na godišnjem nivou zahvaljujući pomenutim firmama izgubila 130 miliona Evra, dok su, primera radi, agencije ProTent i Laboris preuzeli radnika EPS-a od Montop HRS-a u vlasništvu Marka Bosanca bez raspisivanja javne nabavke što samo govori o tome koliko se podzenim kanalima rešavaju situacije, daleko od očiju naroda, daleko od očiju javnosti. Tamo gde se istina može lako sakriti i tamo gde će zauvek ostati sakrivena od naroda. Ali ovaj put ne uvek. I ne zauvek, jer narod Srbije je preskupo platio bogaćenje i bahaćenje pojedinaca.

- Advertisement -

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Otvoren novi PerSu market u Novom Sadu: Brojni proizvodi na sniženju

U Novom Sadu je svečano otvoren 174. PerSu market. Ovo je ujedno deveti objekat ovog domaćeg trgovinskog lanca na teritoriji...

Obavezno pročitajte

Srodni članci