Za kapitalne projekte u Vojvodini izdvojeno 2,6 milijardi dinara

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas četiri nova javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u različitim oblastima.

U pitanju su oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kao i razvoja sporta, za šta je obezbeđeno ukupno 2,6 milijardi dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 792 miliona dinara„, navodi se u saopštenju Uprave.

Precizirano je da se sredstva odnose na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih javnih puteva, uključujući i biciklističke staze.

Lokalne samouprave mogu da računaju na 761 milion dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Za obezbeđenje stabilnog, sigurnog i dugoročnog upravljanja otpadnim vodama, zaštitu voda i životne sredine uopšte, na ovogodišnjem javnom konkursu za vodosnabdevanje i zaštitu voda obezbeđeno je 955 miliona dinara.

Kako je precizirano, ta sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sistema za vodosnabdevanje i pripremu vode za piće, kao i za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Projektima u oblasti sporta namenjeno je 100 miliona dinara, a svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 31. januara 2024. godine.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

“Mi i Vi: Tri godine kasnije…” JP “Pošta Srbije” i Institut za veštačku inteligenciju zajedno u budućnost

U prestižnom ambijentu univerzitetskog kampusa u Novom Sadu, Institut za veštačku inteligenciju Srbije obeležio je tri godine uspešnog rada....

Obavezno pročitajte

Srodni članci