VIDEO: Održan protest „Novi Sad protiv nasilja“ – kratko okupljanje u Katoličkoj porti

Petnaesti po redu protest „Novi Sad protiv nasilja“ održan je u petak, 15. septembra, u Katoličkoj porti.

Protestne šetnje nije bilo.

Predstavnik organizatora Mladen Cvijetić naveo je da koristi ovu priliku da se kao jedan od organizatora protesta izvini Novom Sadu.

„Nismo uvek donosili najbolje odluke, nismo uvek najbolje poteze povlačili, nismo uvek pravili najbolje dogovore, ali zato nismo otuđeni od građana da to ne priznamo. To ovde priznajemo. U politici fali malo više iskrenosti, malo više ljudskosti, malo više samokritike. Imamo istorijsku šansu da to sada ovde promenimo i mene raduje činjenica da to hoćemo. Raduje me činjenica da će nove generacije političara smeti da gledaju građane u oči i govore istinu“, rekao je sekretar Gradskog odbora stranke Zajedno.

On je dodao i da ovo nije sprint, nego maraton.

„Obećavam vam ovde da ćemo ovaj maraton istrčati kako treba – pobednički“, naveo je Cvijetić.

Tema protesta bio je napad na aktivistu Lokalnog fronta Predraga Voštinića.

„Od maja tražimo da se ispune zahtevi i normalizuje stanju u društvu, od maja ukazujemo na problem bezbednosti u Srbiji i kao rezultat dobijemo napad na Predraga Voštinića. Napad na njega je napad na sve nas“, naveli  su organizatori.

Dodali su da je protest posvećen kako Voštiniću, tako i svim aktivistima i građanima koji su izloženi nasilju koje „sistematski proizvodi partijsko-kriminalni klan Aleksandra Vučića“.

„Podsećamo da je nasilje nad aktivistima i građanima koji misle slobodno postao način vladanja koji mora prestati“, navode oni.

- Advertisement -

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci