Uhapšen Novosađanin u Hrvatskoj, čuvao vikendicu sa više od 600 kilograma droge

Unajmljena vikendica u blizini Svetog Ivana Zeline, u kojoj je policija pronašla više od 600 kilograma raznih droga, služila je kao distributivni centar iz kojeg su dileri na dnevnoj bazi odvozili drogu te dovozili novu.

Proizlazi ovo iz iskaza jednog od dvojice muškaraca koje je policija uhapsila zbog povezanosti s ovom zaplenom, navodno najvećom u poslednjih 10 godina, a koji je prema sopstvenom priznanju pet meseci doslovce bio skladište za drogu.

Državljanin Srbije Branko D. (50), kojeg je policija pronašla kako čuva vikendicu, istražiteljima je ispričao da navedenu drogu čuva od početka septembra prošle godine, a nakon što je određenim osobama u Srbiji ostao dužan 10.000 evra.

– Rekli su mi da dug mogu odraditi tako da odem u Hrvatsku i odradim posao s drogom, a što je trebalo trajati šest meseci. Kada sam autobusom stigao u Zagreb, jedan muškarac me dočekao i odvezao u tu kuću kod Zeline, gde sam neprestano bio od tada. Na mobilni telefon koji su mi dali primao sam poruke kada će neko doći po drogu i koliko da im dam, te sam drogu prepakiravao i vagao. Takođe javljali bi mi kada dolazi nova droga, da ih dočekam i da je spremim – ispričao je Novosađanin, dodavši da bi mu donosili hranu, a najčešće je to radio Ivan Š. (26), kojeg je policija takođe uhvatila.

No, osim što je spomenuo Ivana Š., Branko D. nije hteo imenovati nikoga drugog ko je bio uključen u navedeni posao s drogom zbog straha za vlastiti život. Ivan Š. (26) se odlučio na odbranu ćutanjem, a sudija istrage zagrebačkoga Županijskog suda juče im je odredila istražni zatvor u Remetincu.

U kući u Gornjem Orešju, zabačenom naselju na zelinskom području, policija je nakon kriminalističko-obaveštajnog rada i pomno planirane akcije pronašla 330 kilograma marihuane pakovanje u 292 omota, 90 kilograma amfetamina u 690 omota, 196.520 tableta MDMA, dva kilograma hašiša, kilogram MDMA u 508 omota,76 grama kokaina, 25 litara tekućeg amfetamina, 30 litara metanola, 10 litara akumulatorske kiseline, tri kilograma praškaste materije nepoznatog hemijskog sastava i pet digitalnih vaga za precizno merenje težine.

Pretresom kuće pronađeno je i oružje, i to strojnica Ero s prigušivačem i pripadajućim spremnikom te automatski pištolj Škorpion s pripadajućim spremnikom, 461 komad streljiva kalibra devet milimetara te 44 metka kalibra 7,65 milimetara, kao i kilogram plastičnog eksploziva i tri električne detonatorske kapisle.

- Advertisement -

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci