Sudar vozova kod Ratkova: Petoro povređenih u bolnici u Somboru, jedan je u teškom stanju

Od pet hospitalizovanih pacijenata koji su povređeni u sinoćnjoj železničkoj nezgodi kod Ratkova, jedan je sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smešten na jedinici intenzivne nege.

Četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smešteni su na Odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara, saopštila je Opšta bolnica u Somboru.

Iz Opšte bolnice u Somboru saopšteno je da su pregledana 52 pacijenta povređena u sudaru vozova, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano.

Većina pacijenata je upućena privatnim putničkim vozilima, a tri pacijenta je dovezla Služba hitne medicinske pomoći iz Odžaka, koja je na licu mesta vršila trijažu povreda.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, vraćeni na kućno lečenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba.

U saopštenju je navedeno da se, po saznanju o saobraćajnoj nezgodi, odmah odazvao na poziv za zbrinjavanje povređenih dodatno veći broj lekara Opšte bolnice Sombor – specijalista urgentne medicine, hirurgije, radiologije, oftalmologije i otorinolaringologije, urologije i anesteziologije, kao i veliki broj medicinskih sestara i rentgen tehničara, zbog čega su svi povređeni adekvatno zbrinuti za veoma kratak period od tri sata.

Iz Infrastrukture železnice Srbije sinoć je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, da su i putnički i teretni voz saobraćali iz Novog Sada ka Bogojevu, a da je do naleta došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor, navedeno je u saopštenju.

Na ovom delu pruge putnički vozovi kreću se oko 100 kilometara na čas. Kako je reporter RTS-a saznao od članova komisije na licu mesta, mašinovođa je najverovatnije uočio teretni voz i počeo da koči. Da je bio u punoj brzini, tragedija bi bila mnogo veća.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Preventivni pregledi i ove nedelje u domu zdravlja na Limanu

Nova runda preventivnih pregleda za građane i građanke biće i ove nedelje, 10. decembra, u domu zdravlja na Limanu. Žene...

Obavezno pročitajte

Srodni članci