Neće biti vatrometa za Novu godinu u Novom Sadu, nepoznato šta će biti s novcem

Gradonačelnik Milan Đurić je za 021.rs izjavio da Novi Sad neće imati novogodišnji vatromet ni 31. decembra, ni 13. januara.

On se oglasio povodom predloga Građanskog pokreta Bravo i Udruženja za zaštitu životinja SPANS da Novi Sad dva i po miliona dinara planiranih za ovaj trošak prebaci za potrebe napuštenih životinja.

Đurić nije objasnio da li će novac koji je opredeljen za vatromet biti preusmeren, ponavljajući da vatrometa nema.

Kako je objasnio, Novi Sad od 2017. godine u okviru Evropske prestonice kulture obeležava dve Nove godine, a vatrometa nema i neće ga ni biti.

„Neće biti vatrometa i nema ga, nevezano od inicijativa. Mi smo i vatromet za Srpsku Novu godinu ukinuli još 2017. godine. Ovo što imamo kao vatromete su sada samo neki privatni aranžmani na koje ne možemo da utičemo. Da ponovim, neće biti vatrometa i ne znam da ima novca za to. Ako postoji nešto, treba pitati EPK, a ponavljam vatrometa neće biti“, naveo je Đurić.

Dodajmo da se iz EPK-a do sada nisu oglašavali povodom zahteva Bravo i SPANS-a, a tender za kupovinu vatrometa u vrednosti od dva i po miliona dinara, iako je rok za dostavljanje ponuda bio 27. novembra, još nije završen ili otkazan.

Inicijativa da se Novi Sad nađe među gradovima koji su otkazali vatromet i novac preusmerili za nezbrinute životinje pokrenuta je na društvenim mrežama još prošle godine i nedavno su zvanične zahteve Gradu poslale ove dve organizacije, međutim, pozitivnih reakcija nije bilo.

Jedino što je bilo jeste odgovor koji je dobio SPANS od EPK-a, gde su im odgovorili da program realizuju na osnovu mišljenja javnosti, što se samo moglo tumačiti da zato imaju i nabavku vatrometa, jer to javnost želi.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci