Google search engine

„Mrkšićevi salaši“ – prvih 30 godina zadruge banatskog porekla

Zemljoradnička zadruga „Mrkšićevi salaši“ obeležila je tri decenije postojanja i uspešnog rada na lokalnom i regionalnom nivou. Nakon 30 godina, imaju i šta da proslave.

Zaposleni, brojni poslovni partneri i prijatelji, predstavnici državne uprave i zadrugari ovu važnu godišnjicu proslavili su u ugostiteljskom kompleksu „Mrkšićevih salaša“ na ulazu u Srpski Itebej. 

Poseban osećaj za svakog gosta bio je doček koji je upriličila porodica Mrkšić, želeći da se svako prisutan oseća kao kod kuće. Ceo kompleks, koji je idealan za proslave i druge događaje, oblikovan je kao topli kutak za posetioce, uz domaću hranu i prateći sadržaj.

Svaki gost napustio je proslavu pun utisaka, ali i prigodnih poklona iz bogate ponude ove zadruge. Ko se do sada nije upoznao sa itebejskom kobasicom, saznao je zbog čega su „Mrkšićevi salaši“ sinonim za bogat ukus i vrhunski kvalitet.

Od samih početaka u Srpskom Itebeju, Mrkšići su zacrtali jasan cilj – rad i unapređenje onoga čime raspolažu i što im je najveće bogatstvo. Od isključivo ratarske proizvodnje na 3.000 hektara obradive površine, „Mrkšićevi salaši“ proširili su delatnost i na meso i mesne prerađevine, a potom i na uspešnu pekarsku proizvodnju. 

Najbitnija je jaka osnova, a za „Mrkšićeve salaše“ to je setva pšenice, suncokreta i kukuruza. U silosu kapaciteta 38.000 tona, specijalizovanoj laboratoriji i sušari, zaposleni u ovoj zadruzi primenjuju najsavremenije agrotehničke mere i mehanizaciju koja prati trendove poslovanja na svetskim tržištima.

Fokus porodice Mrkšić i celokupne zadruge uvek je bio Srpski Itebej. Sve je počelo u Banatu, ali se zahvaljujući radu i uloženom trudu posao uspešno širio. U saradnji sa razvijenom mrežom saradnika, „Mrkšićevi salaši“ danas dopremaju svoje sveže meso i mesne prerađevine širom Vojvodine, a odnedavno i svoje pekarske proizvode koji nastaju u rukama vrednih pekara i pekarki. 

„Mrkšićevi salaši“ sve vreme insistiraju na poštovanju tradicionalnih postulata u radu – domaća sirovina, predanost i iskustvo garanti su ukusnih hlebova i peciva, a isti principi bez izuzetaka se primenjuju i u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.

„Mrkšićevi salaši“ godinama uspešno šire sopstveni lanac prodavnica, s ciljem da se ova mreža još više razvije na regionalnom nivou. U tome nemerljiv doprinos pruža više od 360 zaposlenih u svim delatnostima rada zadruge.

Jasna je energija i volja zadrugara da se kvalitet očuva, proizvodnja širi, a odnos poverenja između potrošača i „Mrkšićevih salaša“ produbi. U Novom Sadu se sa ponudom „Mrkšićevih salaša“ možete upoznati u objektima na četiri lokacije: na Ribljoj pijaci, Limanskoj pijaci, u Ulici Bate Brkića 2 na Satelitu i u Hadži Ruvimovoj 40 na Detelinari.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Petrovaradinci, pripremite zalihe: U ponedeljak nećete imati vode zbog radova

Deo Petrovaradina u ponedeljak, 5. juna neće imati vode zbog radova. PETROVARADIN Bez vode će od 8 do 15 časova biti ulice Preradovićeva,...

Obavezno pročitajte

Srodni članci