Google search engine

„Humanitarni ponedeljak“ za Dimitrija Stankovića, pomoć potrebna i Lenki

Akcija „Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu 22. maja biće namenjena za lečenje Dimitrija Stankovića.

Naime, u ponedeljak, 15. maja na Štrandu je prikupljeno  2.760 dinara, a s obzirom da je prikupljen iznos manji od 60.000 dinara, Pravilnikom o uslovima i načinu sprovođenja akcije zbog loših vremenskih prilika predviđa se ponavljanje akcije narednog ponedeljka, te će se akcija prikupljanja sredstava ponoviti u ponedeljak, 22. maja. 

Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca. Kutije za donacije biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Dimitriju Stankoviću je sa dve i po godine ustanovljena dijagnoza disharmoničnog razvoja sa elementima autizma. Na poslednjem magnetu konstatuju mu se i oštećenja mozga kao i urođena anomalija na mozgu što dodatno otežava njegovo stanje. 

Pre dve godine kreće kod neurologa koji mu je prepisao suplemente, koji su pokazali pozitivne rezultate i neophodno je nastaviti sa terapijom. Takođe, preporučen je i nastavak genetskih analiza, kako bi se došlo do nekih novih saznanja vezano za njegovo trenutno stanje. 

Pored toga potrebni su mu dodatni defektološki i logopedski tretmani. Novac koji se prikuplja potreban je za suplemente, dodatnu dijagnostiku kao i defektološke i logopedske tretmane.

Nakon akcije koja je namenjena Dimitriju, uslediće „Humanitarni ponedeljak“ za Lenku Lazarević

Lenki je sa deset meseci otkrivena akutna limfoblastna leukemija. Nakon devet meseci intenzivnog bolničkog lečenja i terapije održavanja, bolest se nažalost vratila. Jedina nada za potpuno izlečenje je hitna transplantacija koštane srži. Da bi se to ostvarilo potrebno je prikupiti 300.000 evra za njeno dalje lečenje i transplantaciju koštane srži u inostranstvu. 

S obzirom da je vreme ključno u ovoj borbi, pozivaju se Novosađani koji su u mogućnosti, da i pored akcije Humanitarni ponedeljak pomognu Lenki uplatom na sledeće žiro račune: 

Dinarski račun – UniCredit Banka 170001081914100087

Devizni račun: Unicredit bank Serbia JSC, IBAN: RS35170001081914100184, SWIFT: BACXRSBG

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Sutra počinju Zmajeve dečije igre

Junski programi Zmajevih dečjih igara, održaće se ove godine 66. put, u Novom Sadu i okolini, od 5. do...

Obavezno pročitajte

Srodni članci