BRAVO PITA: Đuriću, gde su besplatni udžbenici?

Građanski pokret Bravo upitao je gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića gde su besplatni udžbenici za novosadske školarce.

Iz ovog pokreta podsećaju da je graodnačelnik prošle godine, kada je zatraženo da Novi Sad plati udžbenike za sve osnovce, najavio da će se o tome razmišljati u budžetu za 2024. godinu. Ispostavilo se da od toga neće biti ništa. 

Dodaju da će i ove godine Novosađani morati da izdvajaju desetine hiljada dinara za „besplatno obrazovanje“.

„Đurić je kada se usvajao budžet skoro tiho i neprimetno medijima izjavio da će se nastaviti sa plaćanjem udžbenika samo za prvake i to obajsnio da u budžetu grada od 42 milijarde dinara za 2024. godinu nema novca za besplatne udžbenike za sve osnovce, ali da će ga biti za subvencije javnim preduzećima i plaćanje sudskih troškova koje je Novi Sad izgubio, iako su oni posledica nesposobnih gradskih pravnika i koruptivnih rukovodilaca javnih preduzeća“, navode u Bravo.

Iz ovog pokreta pozivaju gradonačelnika da javno obrazloži „zašto roditelji moraju da plaćaju udžbenike zbog nesposobne vlasti?“

„Smatramo da ima sasvim dovoljno vremena do nove školske godine kako bi Grad doneo potrebne odluke i rebalansom budžeta preraspodelio novac na način da se i novosadski osnovci pridruže vršnjacima iz Beograda i još nekih drugih gradova u kojima se ostvaruje pravo na besplatne udžbenike. Na deci ne sme da se štedi i naš pokret će učiniti sve kako bi novosadski osnovci dobili besplatne knjige za školu“, zaključuju u ovom pokretu.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci