„Zajedno“ poziva međunarodne institucije na monitoring novosadskih izbora: Da zaštitimo svaki glas

Gradski odbor stranke Zajedno saopštio je da će pozvati međunarodne institucije da rade monitoring novosadskih izbora, koji se održavaju ove godine.

Oni će uputiti poziv Evropskom parlamentu, OEBS-u i ODIHR-u, i, kako kažu, ostalim relevantnim međunarodnim institucijama od kojih očekuju praćenje čitavog izbornog procesa u Novom Sadu.

Naš Novi Sad očekuje lokalne izbore negde između aprila i juna. Poučeni iskustvom sa prethodnih lokalnih izbora u Beogradu, ali i republičkih i pokrajinskih, nećemo dozvoliti da se ponovi sličan scenario kupovine glasova i migracije birača„, navode u Zajedno.

Kako dodaju, očekuju od institucija praćenje čitavog izbornog procesa i pravovremenu reakciju na potencijalno kršenje zakona.

Uz dovoljan broj obučenih kontrolora i posmatrača koje ćemo obezbediti, ovaj poziv vidimo kao vrstu dodatne zaštite od prevara i mahinacija na koje je očigledno sadašnja vlast spremna. Cilj nam je da zaštitimo svaki glas, sačuvamo svaku kutiju na biračkom mestu i tako odbranimo realnu izbornu volju građana„, napominju u ovoj stranci.

Za sada se ne zna kada će tačno biti lokalni izbori u Novom Sadu.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci