VIDEO: „Vodeni“ zid od 14 metara oduševljava putnike na najboljem aerodromu na svetu – u Singapuru

Aerodrom Čangi u Singapuru i ove godine je proglašen najboljim međunarodnim aerodromom na svetu na prestižnom takmičenju SkyTrax.

Najzanimljiviji novitet svakako je 14 metara visoki digitalni zid po imenu Wonderfall, koji se nalazi kod putničkog terminala za odlaske, a ostavlja bez teksta sve koji ga ugledaju.

Ovo ne čudi sve one koji su imali prilike i uživo da istraže ovaj gigantski aerodrom u jugoistočnoj Aziji koji se prostire na površini od oko 13 kvadratnih kilometara.

Njihovi kapaciteti nedavno su prošireni – tačnije, proširen je i osvežen prostor Terminala 2 pa se tu može videti zapanjujući vrt s 20.000 biljaka, pojesti lokalni specijalitet u restoranu s panoramskim pogledom na aerodrom, ali i susresti konobara-robota koji služi besplatne koktele putnicima.

Najzanimljiviji novitet svakako je 14 metara visoki digitalni, a reč je zapravo o divovskom zakrivljenom LED ekranu širokom 17 metara koji prikazuje neprestani protok vode uz originalnu kompoziciju pijanistw Žana Mišela Blaisa.

Zapanjujući prizor koji spaja prirodu i modernu tehnologiju napravljen je kako bi smirio osećanja putnika dok čekaju svoj let

Ako se zagledate malo bolje u nabujalu vodu ugledaćete dugu i pokoju ribu, ali i pticu koja preleće vodopad.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Preventivni pregledi i ove nedelje u domu zdravlja na Limanu

Nova runda preventivnih pregleda za građane i građanke biće i ove nedelje, 10. decembra, u domu zdravlja na Limanu. Žene...

Obavezno pročitajte

Srodni članci