VIDEO U 91. godini prestaje da studira: Ima 15 fakultetskih diploma

Leonardo Altobeli, 91-godišnji penzionisani italijanski lekar, kaže da je sada konačno zadovoljan i da će prestati da studira nakon što danas stekne svoju petnaestu diplomu.

Prestaći da studiram„, kazao je lokalnim medijima, dan pre nego što će steći diplomu kriminologa na novom smeru za istraživačke nauke na Univerzitetu Fođa. 

Altobeli je do sedamdesete godine bio lekar porodične medicine, ali i gradonačelnik rodnog grada, Troje, blizu Fođe.

Među njegovih ostalih 14 univerzitetskih diploma su: diploma pravnog fakulteta, političkih nauka, italijanske književnosti, filozofije, pedagogije (dvaput), agrarnih nauka, prehrambenih nauka i tehnologije, turizma, istorije, biotehnologije, arheologije i poslednji je magistarska diploma iz kriminologije.

U njegovom univerzitetskom CV-ju je sedam diploma, među kojima ona iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i podučavanja opšte medicine. 

Najstariji sam student na svetu, ali nakon ove diplome prestajem da studiranjem. Sada ću se posvetiti pisanju. Mladima poručujem da vole ono što rade. Da prigrle svoj posao i da ga rade s osmehom i smireno. Oduvek sam osećao strast prema sticanju novih znanja i zbog toga sebe nazivam ‘studentom sveta’„, poručio je Altobeli.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci