Trojci zbog pljačke menjačnice u Temerinu produžen pritvor: Ukrali više od 1,5 miliona dinara

Trojci iz Žablja, za koju se sumnja da je krajem septembra opljačkala menjačnicu u Temerinu, produžen je pritvor, koji sad može da traje do 9. decembra.

Tridesetpetogodišnjem R.D, godinu dana mlađem Z.P. i dvadesetčetvorogodišnjem B.I. stavlja se na teret da su 22. septembra, uz pretnju vatrenim oružjem, opljačkali menjačnicu i ukrali više od 1,5 miliona dinara, piše Dnevnik.

Protiv ove trojke pokrenuta je istraga zbog osnovane sumnje da su Z.P. i I.B. počinili krivična dela razbojništvo, nedozvoljeno posedovanje oružja i izazivanja opšte opasnosti, a D.B. se tereti za pomaganje u razbojništvu i izazivanje opšte opasnosti.

„Naredbom o sprovođenju istrage, osumnjičenim Z.P. i I.B. se stavlja na teret da su, po prethodnom dogovoru, koristeći vatreno oružje, čija nabavka nije dozvoljena građanima, uz pretnju radniku menjačnice u Temerinu oduzeli novac u iznosu većem od 1,5 miliona dinara, u čemu im je pomagao osumnjičeni D.R, stavljajući im na raspolaganje sredstvo izvršenja dela“, navode u novosadskom Višem javnom tužilaštvu (VJT).

Nakon pljačke, dodaju iz VJT, osumnjičeni su 23. septembra u Gospođincima pokušali da unište motor.

„Oni su zapalili motor koji je korišćen pri razbojništvu i na taj načun su izazvali opasnost za imovinu većeg obima“, navode u tužilaštvu.

Podsetimo, naoružani i maskirani muškarci su tog 22. septembra oko 20 sati motociklom stigli do menjačnice u Temerinu, opljačkali je, a zatim pobegli ka Novom Sadu.

Srećom, niko nije povređen, a na društvenim mrežama se pojavio snimak pljačke.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Preventivni pregledi i ove nedelje u domu zdravlja na Limanu

Nova runda preventivnih pregleda za građane i građanke biće i ove nedelje, 10. decembra, u domu zdravlja na Limanu. Žene...

Obavezno pročitajte

Srodni članci