Google search engine

POPIS STANOVNIŠTVA JE POČEO 1. OKTOBRA: Evo koliko je ljudi do sada popisano i u kojim slučajevima se može obaviti telefonskim putem!

U Srbiji je 1. oktobra je počeo 28. po redu Popis stanovništva, domaćinstava i stanova. Popis se sprovodi od 1. do 31. oktobra. Popisivači idu od vrata do vrata, metodom intervjua da od građana prikupljaju popisne podatke.

Popisivači postavljaju 69 pitanja, traje u proseku oko 30 minuta. Građani ne moraju na tri pitanja da se izjasne, to je veroispovest, maternji jezik i nacionalna pripadnost.

U slučaju da odbijete da učestvujete u popisu kazne su od 20.000 dinara do 50.000 dinara.

Na teren je izašlo oko 15.000 popisivača, koji su za šest dana popisali više od 1.350.000 stanovnika, 650.000 stanova i 500.000 domaćinstava u Republici Srbiji.

Popis može da se uradi telefonski u slučaju kada niste u zemlji do kraja meseca, ukoliko neko od ukućana ima covid, i najčešće kada se stariji sugrađani plaše da puste popisivače u kuću.

Ukoliko popisivač nikoga ne zatekne kod kuće, doći će ponovo u nekom drugom terminu, a ako i tada kod kuće nema nikoga ostaviće pisano obaveštenje o svom dolasku i informaciju da građani pozivom na bespatan broj info-centara mogu uz pomoć operatera da stupe u kontakt sa popisivačem i dogovore termin popisivanja.

Građani sve informacije u vezi sa popisom mogu dobiti besplatnim pozivom na broj info-centra 0800 444 005, svakoga dana od osam do 20 časova, kao i na sajtu popisa koji možete pronaći ovde.

Po naredbi kneza Miloša 1834. godine je sproveden prvi opšti popis stanovništva, takozvani ” Popis ljudstva”.

- Advertisement -
SourceNS Uzivo

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Otvoren novi PerSu market u Novom Sadu: Brojni proizvodi na sniženju

U Novom Sadu je svečano otvoren 174. PerSu market. Ovo je ujedno deveti objekat ovog domaćeg trgovinskog lanca na teritoriji...

Obavezno pročitajte

Srodni članci