Opozicija traži smenu Upravnog odbora RTV: Napravili cirkus, v.d. direktora smenili posle šest sati

Nekoliko novosadskih opozicionih partija zatražilo je hitnu smenu članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine.

Optužili su ih da su od pokrajinskog javnog medijskog servisa „napravili cirkus“. 

Upravni odbor (UO) RTV-a juče ponovo nije izabrao generalnog direktora, već su postavili Sanju Jašarević Kužić za vršioca dužnosti generalnog direktora, a potom su poništili tu odluku.

Njoj je mandat trajao manje od šest sati jer je već u večernjim satima poništena odluka o postavljenju. Sadašnjem v.d. Jožefu Klemu, koji za 15 dana ispunjava uslove za penziju, naređeno je da povuče ostavku„, navele su opozicione partije u saopštenju.

Ocenili su da će na taj način biti nastavljeno „finansijsko čerupanje“ RTV-a, kao i da će se nastaviti „medijski mrak i prikrivanje istine o stanju u Novom Sadu i Vojvodini“.

Umesto da se započne rešavanje pitanja sumnjivih koprodukcija, nenamenskog trošenja novca za zakup zgrade, iako nova zgrada zjapi prazna, smanjenje troškova za obezbeđenje i čišćenje objekata Upravni odbor je odlučio da se nastavi po starom i zato tražimo hitnu smenu svih članova Upravnog odbora„, poručile su opozicione partije.

Saopštenje su potpisali novosadski gradski odbori Stranke slobode i pravde, Pokreta za preokret, Pokreta slobodnih građana i Akcije progresivne Vojvodine.

Upravni odbor RTV-a juče je saopštio da su dva kandidata, Budimir Marković i Željko Dvožak, ispunili uslove za mesto generalnog direktora, ali nisu dobili potrebnu dvotrećinsku većinu glasova UO, koji broji devet članova.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

“Mi i Vi: Tri godine kasnije…” JP “Pošta Srbije” i Institut za veštačku inteligenciju zajedno u budućnost

U prestižnom ambijentu univerzitetskog kampusa u Novom Sadu, Institut za veštačku inteligenciju Srbije obeležio je tri godine uspešnog rada....

Obavezno pročitajte

Srodni članci