Novosadska novinarska škola pozvala rukovodstvo RTV-a da ne ukida „O radio“

Novosadska novinarska škola javno je pozvala rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine i njenog direktora Gorana Karadžića da ne ukida „O radio“, već da dodatno uloži u njegovo još bolje funkcionisanje.

„Svojim radom Omladinski radio je u najvećoj meri zaslužan za ispunjavanje odredbe Člana 7 Zakona o javnim medijskih servisima, u kome se navodi obaveza koju RTV, između ostalog, ima, a to je zadovoljavanje potreba u informisanju mladih“, navodi se u saopštenju.

Istraživanja Novosadske novinarske škole pokazuju da se mladi prevashodno informišu putem interneta.

Zbog toga je, kako navode, „postojanje ‘O radija’ naročito dragoceno i treba da se razvija, a takav moderan kanal komunikacije Radio-televiziju Vojvodine izdvaja od drugih javnih servisa u regionu“.

Ističe se da redakciju „O radija“ čine mladi i iskusni profesionalci, čiji rad su prepoznale mnoge domaće i međunarodne medijske organizacije, a Novosadska novinarska škola je do sada dva puta dodelila svoje godišnje nagrade „Marina Kovačev“ za najbolje mlade novinare i novinarke novinarkama redakcije „O radija“.

„Ukidanje ovakvog programa pokrajinskog javnog servisa, koji se po svemu navedenom pozitivno izdvaja, predstavljalo bi grubo kršenje medijskih sloboda i pokazatelj da rukovodstvo RTV-a ne želi profesionalno i objektivno da obrazuje, informiše i zabavlja mlade u Srbiji“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da su zaposleni redakcije „O radija“ o planu generalnog direktora saznali iz drugih medija, jer im se niko od rukovodstva nije obratio, ni obrazložio odluku.

Novosadska novinarska škola navodi da će ovaj poziv proslediti svim relevantnim domaćim i međunarodnim organizacijama koji rade na unapređenju slobode medija u Srbiji.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci