Google search engine

MILOŠ VUČEVIĆ: Bezbednosna situacija na severu Kosova i dalje visokorizična

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je bezbednosna situacija na severu Kosova i dalje visokorizična zbog „jednostranih, nezakonitih i nelegitimnih odluka administracije u Prištini“.

„I da nazovemo pravim imenom – to je okupacija od strane albanske administracije u Prištini“, rekao je za list Politika Vučević, koji je i predsednik Srpske napredne stranke.

On je rekao da Beograd „stoji iza toga da je uvek bolje tražiti rešenje političkim putem nego ići u sukob„.

„Videćemo kakve će biti reakcije Prištine na sankcije koje je najavio Vašington“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije ostaje do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti i „spremna je da izvrši svaku naredbu i zadatak koji dobije od vrhovnog komadanta i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

„Nećemo dozvoliti da se pređe crvena linija, a to znači da se puca na naš narod, na decu, da im se oduzima imovina i da se proteruju sa svojih ognjišta. Borimo se politički i diplomatski, i apelujemo da se svi dozovu pameti i utiču da se Kurti prizove zdravom razumu“, naglasio je Vučević.

- Advertisement -
SourceBeta

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Kakvi su kružni tokovi u Novom Sadu: Grad daje četiri miliona za analizu

Posao analize saobraćaja u novosadskim kružnim tokovima, vredan oko četiri miliona dinara, dobila je projektantska kuća "Adomne" putem tendera...

Obavezno pročitajte

Srodni članci