Google search engine

KREATIVNI LOPOVI: Šta je sve ukradeno Novosađanima

Novčanici, nakit, bicikli, auta i ostalo što se uobičajeno krade u našem, ali i u drugim gradovima, postalo je, nažalost, klasika. Međutim, dešava se da lopov ukrade nešto za šta zaista nemate ideju čemu će da mu služi ili, pak, nešto toliko pohabano da vam čak bude od muke i smešno.

Kada nam bilo šta što je naše nestane, makar to bila i najbezvrednija sitnica, prirodno je da smo besni ili tužni, a neke od naših sugrađana lopovi su time ostavili i u vrlo nezgodnoj situaciji.

Pitali smo naše čitaoce šta su im sve ukrali i šta je najneverovatnije bez čega su ostali, a odgovori su vrlo raznoliki i interesantni.


Tako saznajemo da veoma često kradu cveće koje stanari neguju u hodnicima zgrada, ali i otirače.

 Ukrali su nam prljavi otirač za noge ispred stana u zgradi – ističe Blaža Igor B, na šta se nadovezuje Mia B. kojoj se to tri puta desilo, sve dok nije zalepila otirač lepkom za beton.

Takođe, Novosađanima se neretko dešava da im ukradu veš sa štrika, ukoliko se sušio u dvorištu, na prizemlju, pa čak i na prvom spratu.

– Ukrali su mi spoljnu jedinicu klime. Lokal je u prizemlju, sve su presekli i odneli, spada u verovali ili ne – kaže Goga B.

Najurnebesnije je, reklo bi se, kad kradljivac ogladni. Tad nastaju krađe za anale.


 Jedne zime, ukrali su nam punu šerpu paprikaša sa terase – priseća se Antonija U, a na gladne lopove je naišla i Isidora M, kojoj su „maznuli“ tepsiju pite bundevare iz auta ispred Tempa, a koju joj je mama spakovala da ponese kući.

Adrijana V. naletela je na još direktnije kradljivce, koji su joj oteli palačinku iz ruku, a Tamara E. identično je prošla sa sladoledom na štapiću nasred Zmaj Jovine.

– Lik mi je ukrao lopatu, video sam ga i nisam hteo da ga vijam, pomislio sam ako će da radi, eto mu je! Mada sumnjam, pre će biti da je završila na Najlonu – prepričava Petar Ć.

Našoj sugrađanki Jasmini M. jednom prilikom su odneli kolica za bebu, i to ispred vrtića, a kaže da joj je najteže palo što je u njima bila i marama za nošenje i bebine omiljene igračkice.


– Ukrali su mi ruksak sa zelenom tvrdo koričenom sveskom sa gomilom fotografija, priča, umotrovina, zapisa… Neprocenjivo za mene, za svakog drugog smeće – nije prežalio Bojan B.

Rajku S. ukraden je kamen za kupus iz podruma, Jasmini D. prazan balon u koji se sliva voda od klime, Bojani Rciglu koja je pridržavala vrata, a Aleksandri T. kesu sa tri pakovanja uložaka.

 U studentskom domu neki klipan mi je ukrao jednu sandalu. Druga je ostala pored nje – prisetila se Milena A.

Nataši B. uzeli su prljave peškire, natopljene prljavom vodom posle poplave, kao i dva auto-laka.

– Meni su „munuli“ gornji deo jelke. Danima mi je stajao oglas da oni koji su munuli gornji dođu i po donji deo – priča nam Aleksandar I.


Nađa V.
 se setila kad je starija žena koja je prolazila kroz dvorište na Limanu ukrala deci pletenu korpicu, poluraspadnutu, u koju su skupljali travu, a njenim roditeljima nestala je butkica iz gepeka juga u centru.

– Na Exitu su razbili prozor od kola i ukrali naočare od 300 dinara i punjač za mobilni, a ostavili dečija kolica, sedište i alat – prepričava ista sagovornica.

Neki, pak, nisu krali, ali su pozajmljivali razne stvari, između ostalog, i kola.

 Tatinog fiću su redovno noću pozajmljivali neki momci iz kvarta i onda je tata samo počeo da ostavlja poruke na sedištu,tipa „Za par dana je tehnički, treba to i to zameniti ili treba popraviti neki deo“. Uvek korektni bili momci, sve na vreme popravljeno – evocira uspomene iz ranih ’80-tih Snežana M. S.

Najvežije krađe svakako su se izdešavale na novosadskim kupalištima, pa poneki sugrađanin sa Dunava ili bazena ide kući go ili bos, jer su mu papuče ili odeća volšebno nestali.


– Letos sam morala sa Štranda da idem kući u kupaćem, i to autobusom, pošto su mi ukrali japanke i haljinu za plažu. U busu su me gledali kao vanzemaljca – priča kroz smeh Lena G.

Iako smo dobili odgovore zanimljivije nego što smo i mogli zamisliti, nemali broj naših ispitanika naglasio je da su im ukrali Novi Sad, dušu, slobodu govora, trideset godina života, mir, kultruru, red, zelenilo, mladost, snove

- Advertisement -

1 KOMENTAR

  1. Sto veća beda to veći kriminal to ide u paketu to nam je donela ova lažna demokratija u koju se kunu oni koji su bili golje a sad su elita,nažalost.

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Otvoren novi PerSu market u Novom Sadu: Brojni proizvodi na sniženju

U Novom Sadu je svečano otvoren 174. PerSu market. Ovo je ujedno deveti objekat ovog domaćeg trgovinskog lanca na teritoriji...

Obavezno pročitajte

Srodni članci

%d bloggers like this: