Google search engine

JKP „Put“ ponovo ustupa radove privatniku – ovog puta 720 miliona dinara

JKP „Put“ raspisalo je drugi po redu tender za ustupanje poslova održavanja saobraćajnica privatnoj firmi u ovoj godini, a vrednost posla je dvostruko veća, saznaje 021.rs.

Za razliku od prve javne nabavke, kada su ustupljeni radovi u vrednosti od 300 miliona dinara, sada se ustupaju poslovi u vrednosti od 720 miliona dinara.

Iako ovo gradsko preduzeće ima višegodišnju praksu da deo poslova koji se finansiraju iz budžeta ustupa privatnicima, obim radova koji se sada daje, računajući zajedno s već završenom nabavkom, prevazilazi vrednost tih poslova za protekle dve godine.

Prošle godine su imali tri tendera u vrednosti od 696 miliona dinara, a godinu pre toga su imali dve javne nabavke vrednosti 300 miliona.

Rok za dostavljanje ponuda je 21. jun.

Ove poslove od JKP „Put“ uglavnom dobija „Put-invest“, koji je neretko i jedini ponuđač.

Podsetimo, budžetom grada obezbeđno je 1,7 milijardi dinara za Program održavanja objekata putne privrede.

Deo budžeta, u iznosu od 700 miliona dinara, popunjen je donacijom Vlade Vojvodine, a najavljeno je da će ova suma biti povećana u junu nakon rebalansa pokrajinskog budžeta. 

U 2022. godini za uređenje saobraćajnica u Novom Sadu utrošeno je 2,1 milijarda dinara. 

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Kakvi su kružni tokovi u Novom Sadu: Grad daje četiri miliona za analizu

Posao analize saobraćaja u novosadskim kružnim tokovima, vredan oko četiri miliona dinara, dobila je projektantska kuća "Adomne" putem tendera...

Obavezno pročitajte

Srodni članci