Izabran novi gradonačelnik Novog Sada

Milan Đurić, dosadašnji zamenik Miloša Vučevića, izabran je za gradonačelnika Novog Sada većinom glasova. Njegov zamenik će biti Igor Crnobarac.

Za Đurića je glasalo 66 odbornika Skupštine grada Novog Sada, a šest je bilo protiv.

Odbornici su reizabrali stare članove Gradskog veća, njih 11.

Đurić je u svom prvom obraćanju kao gradonačelnik rekao da je najvažnija politika kontinuiteta od 2012. i politika koju je sprovodio njegov prethodnik Miloš Vučević.

Milan Đurić FOTO: Printscreen/YouTube

– To ćemo nastaviti i dalje se ništa nemenja od planova zacrtanih u ekspozeu. Ono što smo 2020. planirali, nastavljamo tim putem. Trudiću se da dela govore da li smo radili dobro ili ne – poručio je Đurić.

On je za članove Gradskog veća rekao da su u pitanju vredni ljudi koji su predano radili svoj posao.

Milan Đurić je rođen 1977. godine u Novom Sadu, gde je završio osnovnu i srednju školu i Pravni fakultet. Od 2005. radio je kao samostalni advokat, a 2012. godine izabran je za člana Gradskog veća za upravu i propise i na toj funkciji bio je do 2020. godine, kada je izabran za zamenika gradonačelnika.

Obavljao je i funkciju člana Gradske izborene komisije, člana Pokrajinske izborne komisije i člana Radnog tela Republičke izborne komisije.

Od 2012. bio je član Socijalno-ekonomskog saveta Novog Sada kao predstavnik Grada.

Đurić je bio i član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina, član i potpredsednik Skupštine Fudbalskog kluba Vojvodina, član Skupštine društva DES Novi Sad, predsednik Skupštine i zastupnik gradskog kapitala Sajam ad, predsednik Radne grupe za uređenje Almaškog kraja, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.

- Advertisement -

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci