Hil: SAD se raduju nastavku saradnje sa Vladom Srbije

Izbori su u svakoj zemlji test demokratije i međunarodni posmatrači i OEBS otkrili su brojne nedostatke na nedavno održanim izborima u Srbiji, izjavio je ambasador SAD Kristofer Hil.

On je u video snimku objavljenom na nalogu američke amasade na društvenoj mreži Iks istakao da je važno da Srbija sarađuje sa OEBS i inostranim posmatračima u vezi sa problemima na izborima.

Hil je rekao da izbori mogu da dovedu do podela u društvu, ali da bez izbora ne može da bude demokratije, zbog čega su izbori suština demokratskog procesa.

Dodao je da u svakoj zemlji postoji problem što nisu svi srećni ishodom izbora zbog čega pokušavaju da postave pitanja u vezi sa izbornim procesom.

Hil je rekao da Srbija tim problemima treba da se bavi posredstvom institucija s nadom da će država ojačati zbog toga.

On je građanima Srbije poželeo svu sreću u vezi sa prevazilaženjem problema oko izbora i dodao da bi nakon toga svi mogli da sa svojim porodicama uživaju u praznicima.

Dodao je da se Vlada SAD raduje nastavku saradnje sa Vladom Srbije po pitanju zajedničkih interesa, kao što su regionalni problemi i želja Srbije da se u potpunosti pridruži zapadnim nacijama. 

- Advertisement -

Prokomentarišire

Najnovije vesti

“Mi i Vi: Tri godine kasnije…” JP “Pošta Srbije” i Institut za veštačku inteligenciju zajedno u budućnost

U prestižnom ambijentu univerzitetskog kampusa u Novom Sadu, Institut za veštačku inteligenciju Srbije obeležio je tri godine uspešnog rada....

Obavezno pročitajte

Srodni članci