FOTO: Počela rekonstrukcija platoa ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine

Počela je rekonstrukcija platoa ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (MSUV), u Dunavskoj 37.

Ovi radovi koštaju gotovo 62,5 miliona dinara.

Prema ugovoru, rok za izvođenje radova je 90 dana, a posao rade novosadske firme „Energy pro“, „Solaris pro-ing“  i „Protech integra“ koje su se i jedine javile na tenderu. 

Kako smo ranije pisali, „Energy pro“ će raditi veći deo rekonstrukcije i građevinske radove, zelenilo i kanalizaciju, „Solaris pro-ing“ će urediti mašinske instalacije, a „Protech integra“ elektro instalacije. 

Plato ispred nekadašnjeg Muzeja revolucije će zadržati svoj osnovni oblik kakav ima od šezdesetih godina, kada je objekat sagrađen. 

Žuti klinker će biti uklonjen u najvećoj meri i ostaće samo kao dekorativna linija, a ostali deo platoa će biti betoniran. Ispod će biti postavljene cevi koje će služiti za grejanje platoa radi topljenja leda tokom zimskih dana.

Rekonstrukcija podrazumeva i radove na hidroizolaciji, atmosferskoj kanalizaciji, ugradnju nove metalne ograde oko platoa i u delu rampe.

Na platou će se postaviti i klupe, zameniće se postojeće ventilacione rešetke i svetlarnici u parteru, biće postavljena i zaštitna ograda oko stabala.

Plato će dobiti dekorativnu rasvetu, novu elektroinstalaciju i video nadzor.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci