Festival Filmskih Autorki 24. i 25. novembra u KCNS

Festival filmskih autorki održaće se 24. i 25. novembra u Kulturnom centru Novog Sada u organizaciji Udruženja OFF Novi Sad.

Festival okuplja autorke kako bi podržao žensko filmsko stvaralaštvo, afirmisao rad autorki i angažovanu umetnost, kao i podstakao formiranje ženskih filmskih kolektiva.

U toku dva dana festivala, publika će imati priliku da pogleda dugometražni film „Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović, kao i kratkometražnu selekciju koju čine filmovi „Ševa“ Katarine Krstić, „Večera sa Ljubom“ Divne Stojanov, „Ko je sad taj Ika Bašić?“ Tamare Trninić, „Poslednji čin“ Une Bojić i „Dan za nas“ Tamare Kostrešević.

Nakon projekcija, biće održani i razgovori sa autorkama.

U okviru festivala biće održana radionica „Doku portret – Žene snimaju žene“, na kojoj će sve zainteresovane polaznice moći da intervjuišu jedna drugu, kao i da se nađu u ulozi snimateljki.

Ideja radionice jeste da se naprave kratki, realistični i iskreni portreti žena koji će srušiti predrasude, dati jak društveni komentar, prikazati autentičnost i različite nijanse života žena.

Radionicu će voditi direktorka fotografije Ankica Mićašević.

S obzirom na to da se 25. novembra obeležava Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama, biće održan i panel „Ispred i za kamere: Nasilje nad ženama na filmu“ posvećen zamršenim slojevima psihičkog i fizičkog nasilja nad ženama, načinu na koji je to prikazano na filmu, borbama žena koje rade u filmskoj industriji i zloupotrebi autoriteta.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Preventivni pregledi i ove nedelje u domu zdravlja na Limanu

Nova runda preventivnih pregleda za građane i građanke biće i ove nedelje, 10. decembra, u domu zdravlja na Limanu. Žene...

Obavezno pročitajte

Srodni članci