Dve zgrade, stan i zemljište u Pеtrovaradinu: Banke prodaju imovinu dužnika zbog docnje u otplati

Kompletno postrojenje za odvajanje primesa iz otpadnih komunalnih voda, poljoprivredne mašine, bager, silosi, IT oprema, kamenorezačka radnja, televizori, nameštaj, hoteli u Crnoj Gori i parcele…

To je samo deo onoga što je ponuđeno na portalu Doboš gde su u ponudi predmeti na javnoj prodaji, jer dužnici bankama nisu otplaćivali kredite ili su oni vraćeni sa lizinga, piše Dnevnik.

Postrojenje koje se nalazi u Loznici procenjeno je na 230.040 dinara. Teretno vozilo, plug, sadilica i tanjirača je procenjena na duplo veći iznos – 480.000 dinara, a podrobnije informacije su dostupne posredstvom advokatske kancelarije iz Niša.

Kada je reč o mašinama, tu je i bager točkaš, a procenjen je na 105.000 evra, dok je Džon Dirov kombajn ponuđen po ceni od 130.000 evra.

Oglašena je i kamenorezačka radnja u Jelenči. Pored poslovnog prostora, tu je i parcela zemlje, a procenjena vrednost je blizu 1.500.000 dinara. Tu su i silosi iz okoline Valjeva, a cena je nešto više od devet miliona dinara.

Peći za piliće, pice i burek, kao i vitrina za peciva oglašeni su po ceni od 100.000 dinara. Reč je o pokretnoj imovini iz Jagodine. Ponuđen je i elevator sa transporterom, elektro viljuškar, sa rotacionom četkom i sušarom od čeličnih pocinkovanih ploča, sve procenjeno na iznos od 32.466.342 dinara. 

Sefovska oprema – trezori, blagajne i nameštaj, IT oprema server telefoni i automobile su takođe ponuđeni na sajtu, ali iznos novca koji je potreban za sve pomenuto nije istaknut. Digitalni prijemnik signala, telefonska centrala i stabilizator napajanja koštaju nešto više od 200.000, televizori, a vitrine, regal i kuhinja su procenjeni na više od 77.500 dinara.

U Novom Sadu su u ponudi dva poslovna objekta na Sentandrejskom putu, potom dve stambeno-poslovne zgrade, stan i zemljište u Petrovaradinu.

U „Dobošu“ kažu da se u poslednje vreme prodajna cena sve više približava tržišnoj. U proseku, najduže stoje oglašeni industrijski objekti za specifičnu namenu. Cene su različite, pa, primera radi, stan u Petrovaradinu od 43 metra kvadratna se prodaje po početnoj ceni od 47.934 evra.

Najčešće kada je prva prodaja u pitanju, početna cena iznosi 70 ili 60 odsto od procenjene vrednosti, a prilikom druge prodaje, početna cena je 50 ili 30 odsto od procenjene vrednosti„, pojašnjavaju u „Dobošu“.

Ono što je novina na portalu „Doboš“ su oglasi iz Crne Gore, konkretno, zemljište i nekretnine pa i delovi hotela. Tako je oglašen deo hotela u centru Budve koji ima 30 soba, restoran i tako dalje. Na prodaji su treći sprat i potkrovlje hotela po ceni od 265.500 evra. Poslovni prostor u Podgovorici, koji se prostire na 162 kvadrata, košta 128.100 evra. Plac u Budvi od 4.202 kvadrata, a kako je navedeno u oglasu, pretežno ravan i samo delimično nagnut, nalazi se ispod magistrale, na samo 200 metara od mora.

Nekretnina se sastoji od nekoliko parcela koje se nalaze u blizini. Deo je zoniran za hotel, deo za apart-hotel, a deo za puteve„, pojašnjeno je na sajtu. Procenjena vrednost parcele je 595.000 evra.

- Advertisement -
SourceDnevnik

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Preventivni pregledi i ove nedelje u domu zdravlja na Limanu

Nova runda preventivnih pregleda za građane i građanke biće i ove nedelje, 10. decembra, u domu zdravlja na Limanu. Žene...

Obavezno pročitajte

Srodni članci