Dušanu Bajatoviću uručen orden Rusije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je u četvrtak direktoru „Srbijagasa“ Dušanu Bajatoviću Orden Ruske Federacije za doprinos razvoju i jačanju međunarodnih odnosa.

Bajatoviću je Orden dodelilo rusko Ministarstvo inostranih poslova sa potpisom ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Primajući orden, Bajatović je rekao da to za njega predstavlja veliku čast i da su neraskidive veze ruskog i srpskog naroda.

„Visoki orden Ruske federacije koji su mi dodelili Sergej Lavrov i Sergej Šojgu predstavlja veliku obavezu. Ovaj orden ne pripada samo meni, on pripada svim mojim saradnicima u Srbijagasu, u Socijalističkoj partiji Srbije, u Gastransu i mojim kolegama iz Ruskog geografskog društva u Srbiji, čiji sam predsednik“, naveo je Bajatović.

Dodao je da „ovaj orden predstavlja obavezu da i dalje nastavimo rad na razvijanju bratskih i neraskidivih odnosa Ruske federacije i Srbije, odnosno, ruskog i srpskog naroda“.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci