DA FUTOŽANIN STIGNE DO LOS ANĐELESA! Evo kako možemo pomoći Nemanji da predstavi Srbiju na paraolimpijadi 2028. godine! (FOTO)

Naš sugrađanin Nemanja Majkić odrastao je u Futogu. Pre četiri i po godine doživeo je saobraćajnu nezgodu u kojoj je pretrpeo teške povrede glave i kičme. Proveo je 17 dana u komi, a kada se probudio mogao je da pomera samo glavu

Međutim, Nemanja nije odustao. Svakog dana snagom volje i vežbe pravio je pomake i oporavljao se iako mu je utvrđen trajni invaliditet u visini od 90%.

Ceo život Nemanja se bavio sportom. Pre dve godine on je spas pronašao u stonom tenisu.

– Ceo život negujem ljubav prema sportu. Prvenstveno sam trenirao fudbal. Sa stonim tenisom sam imao i ranije dodira, ali nisam razmišljao o tome da mu se ozbiljno posvetim. U Futogu nemamo stono- teniski klub- ističe za NS Uživo.

Futožanin je odlučio da se učlani u Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara.

-Na jednom druženju, pitao sam člana kojim sportom bi ja mogao da se bavim u odnosu na moju povredu. Naveo mi je nekoliko opcija, kao što su stoni tenis, atletika i streljaštvo. Međutim, za atletiku bih morao da idem u Beograd – rekao je Majkić i dodao:

Foto: Ustupljena fotografija

-Druženje je bilo u subotu, u ponedeljak sam otišao na prvi trening u klub “Tvrđava 021”. Od tada nisam prestao sa treniranjem. Bilo je nekoliko medalja, a kao najznačajniju bih izdvojio zlatnu medalju na Pokrajinskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe za invaliditetom. Stoni tenis je veoma kompleksan sport. Da bi savladao sve, potrebno je do pet godina. Moj cilj je da predstavljam Srbiju na Paraolimpijadi u Los Anđelesu 2028. godine. Preduslov za to je da učestvujete na međunarodnom kvalifikacionom takmičenju, gde ću dobiti kategorizaciju. To je prvi uslov da bih mogao da se takmičim na inostranoj sceni.

Foto: Ustupljena fotografija

Takmičenje će se održati u Podgorici početkom maja, a Nemanji je potrebno oko 1.000 evra da bi učestvovao. S tim u vezi organizovano je humanitarno takmičenje u bilijaru.

Održaće se u nedelju, 19. marta, u 10.00 časova, na adresi Zdravka Čelara 48.

Za učešće dozvoljeno je maksimum 32 igrača, kotizacija je 1000 dinara i potrebno je da znate pravila igre “9-ka/Nine Ball”.

Foto: Ustupljena fotografija

Takođe, postoje još četiri načina na koja možete da pomognete!

Tokom humanitarnog dana svi zainteresovani posetioci će moći da igraju pikado, a sav prihod biće doniran Nemanji.

Ako ipak nemate vremena da učestvujete u takmičenju u Bilijar klubu će se nalaziti kutija za doniranje, možete uplatiti na račun 340-32560371-48

- Advertisement -
SourceNS Uzivo

Prokomentarišire

Najnovije vesti

Žena rođena sa pola srca rodila blizance

Jedna 36-godišnja žena, rođena sa samo jednom srčanom komorom, rodila je blizance u rimskoj univerzitetskoj bolnici Gemeli. Kako je objavila...

Obavezno pročitajte

Srodni članci