Bivši načelnik novosadske policije tražio zaštitu od Andreja Vučića i Miloša Vučevića

Bivši načelnik novosadske policije Slobodan Malešić zaštitu je tražio od Andreja Vučića i Miloša Vučevića, piše NIN u novom broju.

Vladimir Đukanović je u ovom postupku advokat optuženog biznismena iz Prijepolja Dženana Kujovića, koji je u međuvremenu, prema nezvaničnim saznanjima NIN-a, sklopio sporazum o priznanju krivice.

Među dokazima je i komunikacija neimenovanog Malešićevog kuma sa Đukanovićem, neposredno pre nego što je uhapšen Slobodan Malešić koji se tereti kao predvodnik organizovane kriminalne grupe.

U optužnici protiv generala policije Slobodana Malešića, koji se tereti u Specijalnom sudu kao predvodnik organizovane kriminalne grupe, citiraju se zanimljive poruke koje je on razmenjivao sa ljudima iz vrha vlasti. Uprkos tome, ta komunikacija do sada nije bila – predmet istrage.

Reč je o delovima komunikacije koju je Slobodan Malešić imao sa Andrejom Vučićem, bratom predsednika Srbije i Milošem Vučevićem, tada gradonačelnikom Novog Sada, a sada potpredsednikom Vlade i predsednikom SNS-a.

Malešić je od njih tražio zaštitu, a zabeležena je komunikacija i sa kontroverznim bisnismenom Zvonkom Veselinovićem i funkcionerom MUP-a i članom Stalne radne grupe za bezbednost novinara ispred policije Bekirom Dudićem… Tu je i komunikacija izvesnog kuma, čije se ime ne navodi, sa funkcionerom SNS- a i advokatom Vladimirom Đukanovićem.

U optužnici, koju je NIN dobio po zahtevu o dostupnosti informacija od javnog značaja, navodi se da je u pitanju „skrinšot komunikacija ’kuma’ Slobodana Malešića sa Vladimirom Đukanovićem putem aplikacije Whats app“.

Đukanović se dopisuje sa neimenovanim kumom policijskog generala baš 4. aprila 2022, kada su uhapšeni Malešić i Kujović. Zatim se citira komunikacija:

Đukanović: Kod predsednika sam.

N. N. kum: Čujemo se posle.

Đukanović: Nešto bitno?

N. N. kum: Treba da se vidim s tobom, nešto mi kuma mog Sloba Malešića iz neke frakcije unutra lomi pa su malopre uhapsili njegovog druga iz Prijepolja. Pričao sam sada sa Milančetom Lađevićem, pa smo se složili zajedno da ipak tebe uključimo oko svega. Kada možeš kasnije da se vidimo na negde 15 minuta da te upoznam…

Urednik tabloida Srpski telegraf Milan Lađević je više puta javno branio Malešića na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

Iako se ne otkriva ko je kum Malešića, koji razmenjuje poruke sa Đukanovićem, ta presretnuta komunikacija citira se i u zahtevu za sprovođenje tajnog nadzora, pa se tako, na osnovu komunikacija između optuženog generala i funkcionera MUP-a Bekira Dudića navodi da je Malešićev kum kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović.

Više o tome čitajte u novom izdanju NIN-a.

Sredinom oktobra Insajder je objavio prepisku Malešića i Miloša Vučevića, kojeg je bivši načelnik novosadske policije kontaktirao pre hapšenja. 

Komunikacija okrivljenog Slobodana Malešića sa Milošem Vučevićem

04. april 2022. godine u 04.54. sati  

Malešić:  Izvini, znam da si u haosu… Sada su uhapsili onog drugara u Prijepolju što su proveravali osam meseci i ništa. Verovatno će sada da krenu i na mene. Mislim da nisam uradio nikakvo kd.. Ako jesam, treba da odgovaram. Neka mi podnesu krivičnu prijavu u redovnom postupku, da ne prave scene i blate porodicu. Izvini i hvala unapred.

Malešić: Poslao sam i A istu poruku. Izvini i hvala unapred.

Vučević: Nemoj se izvinjavati. Vlasnika one firme?

Malešić: Da. Krenuo u CG.

Vučević: Bagra. Na granici?

Malešić: Da, neka podnesu prijavu i dokazuju ako smo krivi. Ovo namerno rade da unište. Zamoli A da zove V.

Vučević: Rekao sam. Čekam odgovor.

Malešić: Hvala ti. Zvali su me u 19.45 da dođem.

- Advertisement -
Source021

Prokomentarišire

Najnovije vesti

“Mi i Vi: Tri godine kasnije…” JP “Pošta Srbije” i Institut za veštačku inteligenciju zajedno u budućnost

U prestižnom ambijentu univerzitetskog kampusa u Novom Sadu, Institut za veštačku inteligenciju Srbije obeležio je tri godine uspešnog rada....

Obavezno pročitajte

Srodni članci