Bajdenov vučjak ponovo ugrizao pripadnika obezbeđenja: To je 11. put

Dekan Fakulteta tehničkih nauka Srđan Kolaković podneo je ostavku na tu funkciju. Vršilac dužnosti dekana biće Boris Dumnić.

Prema saznanjima 021.rs, Kolaković je podneo ostavku iz privatnih razloga. Na ovoj funkciji Kolaković je bio od oktobra 2021. godine. Njega će na funkciji prvog čoveka jednog od najvećih fakulteta u zemlji naslediti prof. dr Boris Dumnić, trenutni prodekan za finansije i razvoj i šef katedre za energetsku elektroniku i pretvarače.

Sednica Saveta Fakulteta tehničkih nauka na kojoj će biti potvrđena ostavka dosadašnjeg dekana održaće se u sredu, 27. septembra.

Tom prilikom bi trebalo da se potvrdi i izbor Dumnića za vršioca dužnosti dekana. 

Boris Dumnić je 2003. godine diplomirao na Fakultetu tehničkih nauka, na Odseku za elektroniku i računarstvo. Ubrzo je i zaposlen na FTN-u kao asistent pripravnik na Katedri za energetsku elektroniku i pretvarače. Magistarski rad odbranio je 2007. godine, a doktorat 2014.

Od 2018. godine, Dumnić je šef katedre za energetsku elektroniku i pretvarače.

- Advertisement -

Prokomentarišire

Najnovije vesti

“Mi i Vi: Tri godine kasnije…” JP “Pošta Srbije” i Institut za veštačku inteligenciju zajedno u budućnost

U prestižnom ambijentu univerzitetskog kampusa u Novom Sadu, Institut za veštačku inteligenciju Srbije obeležio je tri godine uspešnog rada....

Obavezno pročitajte

Srodni članci